Når I har brug for Smertelindring
Når I har brug for Smertelindring

Smertelindring
Smerter er ofte noget man forbinder med ubehag, og selvfølgelig noget man helst vil undgå, men det kan være nødvendigt også at anerkende smertens positive side.

Smerter er med til at indikere om der er noget man skal være opmærksom på. Det er kroppens måde at fortælle på at der kan være et eller andet galt.

Nogle personer har smerter uden at fejle noget med et navn , og de smerter kan sidde flere steder, det kan være i maven, i ryggen, i hovedet, musklerne, ja faktisk rigtig mange steder.
Efter en grundig undersøgelse, af ens læge eller på hospitalet, og evt. er i behandling for årsagen til smerten, kan hypnose terapi være en god løsning, til hjælp for smertelindring.
Det at fjerne smerten, kan giver bedre livskvalitet, som så også kan være med til at fremme helbredelse.

MEGET VIGTIGT: Jeg vil aldrig hypnotisere nogen med henblik på at fjerne smerter, medmindre klienten har konsulteret sin læge først.
Smerte er som nævnt et vigtigt signal fra kroppen om at der kan være noget galt.


Hvordan kan hypnose hjælpe på smerter?
Lidt forenklet kan vi dele vores oplevelser op i bevidste og ubevidste oplevelser. Kroppen kan sagtens være udsat for stimuli, som vil give anledning til smerte, hvis ikke det lige var fordi man koncentrerede sig om noget andet.
De fleste kender oplevelsen af at være dybt engagere i noget, og ikke opdage at man har fået en rift eller en flænge. Man opdager det først senere og først der kommer smerten.

Med hypnose kan man aktivt gå ind og bede underbevidstheden om at holde smerten ude af bevidstheden. Så ved hypnose og smertelindring, så er smerten der stadig, men der bliver ikke reageret på den. der er altså ikke tale om at fjerne smerten, men kun at fjerne informationerne om smerten fra under-bevidstheden til bevidstheden.

Hvordan foregår det?
Inden selve hypnosen laver jeg et interview, hvor jeg spørger grundigt ind til problemet, hvordan det opleves, hvor tit, hvornår det startede osv. men også mange andre ting, så som hobbys, familie, venner, arbejde, skole, fremtiden, alt efter hvilken klient der er overfor mig.

Det er vigtigt at klienten slapper af og er interesseret i at lukke op.

Efter at vi har fundet frem til hvad den mulige årsag til problemet er, er det min opgave vha hypnosen at få givet et andet billede af den oplevelse, hændelse som giver klienten smerten, at tænke positiv om situationen, og det lykkes rigtig tit, ja næsten altid.

Efter hypnosen tager vi en kort snak om forløbet, og klienten har mulighed for at spørge ind, og efter jeg har sikret mig at klienten har det godt, laver vi altid en tid til opfølgning, for at sikre at alt er som det skal være, det er ca. efter 1 uge eller 14 dage, men jeg beder også altid mine klienter om at kontakte mig inden, hvis de har brug for det.

En tidligere klient har sendt mig denne hilsen:
Jeg er 40 år og lider af en gigtlidelse kaldet morbus Bechterew, en gigtlidelse i nakken, der har forårsaget en nakkestivhed på omkring 100% og har reduceret min "normale" højde med 16 cm, da at jeg er blevet foroverbøjet og med næsten uudholdelige nakkesmerter som jeg, da jeg ikke har interesse i også at få mavesår p.gr.a alle de smertestillende piller, har måttet bide i mig. Jeg havde gået med smerterne i omkring 10 år inden jeg mødte dig, Rebekka.

Jeg kontaktede dig i forbindelse med at jeg gerne vil holde op med at ryge. Jeg fik en tid hos dig, og mødte op med en vis skepsis imod hypnose, og hypnotisører i det hele taget. Det fortalte jeg dig også, og du svarede at du ville gøre dit, for at jeg skiftede mening. Jeg fik en time hos dig, hvor vi koncentrerede os om mit ønske om ryge stop. Da dette var vel overstået gik jeg hjem UDEN rygetrang. Hmm, jeg var endnu ikke HELT "omvendt". Derefter tilbød du mig en ubetalt time for at afhjælpe mig mine nakkesmerter, som diverse læger i omkring 10 år ikke har kunnet hjælpe mig med. Det var med stor mistro, at jeg takkede ja.
Der er nu gået nøjagtigt 3 år siden vi mødtes.
Og mine smerter er så ubetydelige, at jeg i de 3 år nok har taget smertestillende 3-5 gange. Og dette har været på grund af for meget fysisk aktivitet. Kære Rebekka , jeg er så evigt taknemmelig for din hjælp, fra mig og min familie.


Når I har brug for Smertelindring
Hypnoterapeut Rebekka Ø. Nielsen Sønderlundsvej 43 4000 Roskilde Tlf: 2879 2887 rn@hypnoseroskilde.dk