Smertelindring

Smerter er ofte noget man forbinder med ubehag, og selvfølgelig noget man helst vil undgå, men det kan være nødvendigt også at anerkende smertens positive side.

Smerter er med til at indikere om der er noget man skal være opmærksom på. Det er kroppens måde at fortælle på at der kan være et eller andet galt.

Smerter mange steder

Nogle personer har smerter uden at fejle noget med et navn , og de smerter kan sidde flere steder, det kan være i maven, i ryggen, i hovedet, musklerne, ja faktisk rigtig mange steder.
Efter en grundig undersøgelse, af ens læge eller på hospitalet, og evt. er i behandling for årsagen til smerten, kan hypnose terapi være en god løsning, til hjælp for smertelindring.
Det at fjerne smerten, kan giver bedre livskvalitet, som så også kan være med til at fremme helbredelse.

MEGET VIGTIGT:

Jeg vil aldrig hypnotisere nogen med henblik på at fjerne smerter, medmindre klienten har konsulteret sin læge først.
Smerte er som nævnt et vigtigt signal fra kroppen om at der kan være noget galt.

Hvordan kan hypnose hjælpe på smerter?

Lidt forenklet kan vi dele vores oplevelser op i bevidste og ubevidste oplevelser. Kroppen kan sagtens være udsat for stimuli, som vil give anledning til smerte, hvis ikke det lige var fordi man koncentrerede sig om noget andet.
De fleste kender oplevelsen af at være dybt engagere i noget, og ikke opdage at man har fået en rift eller en flænge. Man opdager det først senere og først der kommer smerten.

Smerten er der stadig

Med hypnose kan man aktivt gå ind og bede underbevidstheden om at holde smerten ude af bevidstheden. Så ved hypnose og smertelindring, så er smerten der stadig, men der bliver ikke reageret på den. der er altså ikke tale om at fjerne smerten, men kun at fjerne informationerne om smerten fra under-bevidstheden til bevidstheden.

Hvordan foregår det?

Inden selve hypnosen laver jeg et interview, hvor jeg spørger grundigt ind til problemet, hvordan det opleves, hvor tit, hvornår det startede osv. men også mange andre ting, så som hobbys, familie, venner, arbejde, skole, fremtiden, alt efter hvilken klient der er overfor mig.

Det er vigtigt at klienten slapper af og er interesseret i at lukke op.

Den mulige årsag

Efter at vi har fundet frem til hvad den mulige årsag til problemet er, er det min opgave vha hypnosen at få givet et andet billede af den oplevelse, hændelse som giver klienten smerten, at tænke positiv om situationen, og det lykkes rigtig tit, ja næsten altid.

Efter hypnosen

Efter hypnosen tager vi en kort snak om forløbet, og klienten har mulighed for at spørge ind, og efter jeg har sikret mig at klienten har det godt, laver vi altid en tid til opfølgning, for at sikre at alt er som det skal være, det er ca. efter 1 uge eller 14 dage, men jeg beder også altid mine klienter om at kontakte mig inden, hvis de har brug for det.

Igennem en årrække har Børne/Unge afdelingen på Hvidovre Hospital henvist patienter med mave/tarmproblemer til smertelindring gennem hypnose.

 

 

 

 

 

 

Klienterne siger

Og mine smerter er nu så ubetydelige

Jeg er 40 år og lider af en gigtlidelse kaldet morbus Bechterew, en gigtlidelse i nakken, der har forårsaget en nakkestivhed på omkring 100% og har reduceret min “normale” højde med 16 cm, da at jeg er blevet foroverbøjet og med næsten uudholdelige nakkesmerter som jeg, da jeg ikke har interesse i også at få mavesår p.gr.a alle de smertestillende piller, har måttet bide i mig. Jeg havde gået med smerterne i omkring 10 år inden jeg mødte dig, Rebekka.

Jeg kontaktede dig i forbindelse med at jeg gerne vil holde op med at ryge. Jeg fik en tid hos dig, og mødte op med en vis skepsis imod hypnose, og hypnotisører i det hele taget. Det fortalte jeg dig også, og du svarede at du ville gøre dit, for at jeg skiftede mening. Jeg fik en time hos dig, hvor vi koncentrerede os om mit ønske om ryge stop. Da dette var vel overstået gik jeg hjem UDEN rygetrang. Hmm, jeg var endnu ikke HELT “omvendt”. Derefter tilbød du mig en ubetalt time for at afhjælpe mig mine nakkesmerter, som diverse læger i omkring 10 år ikke har kunnet hjælpe mig med. Det var med stor mistro, at jeg takkede ja.
Der er nu gået nøjagtigt 3 år siden vi mødtes.
Og mine smerter er så ubetydelige, at jeg i de 3 år nok har taget smertestillende 3-5 gange. Og dette har været på grund af for meget fysisk aktivitet. Kære Rebekka , jeg er så evigt taknemmelig for din hjælp, fra mig og min familie.

xxxx, 40 år

en tidl klient
TAK Rebekka

Vi mødtes første gang for nøjagtigt 6 år siden, hvor jeg på opfordring fra min storesøster havde booket en hypnosekur mod tobakstrang hos dig. Det skal så lige siges at jeg nok absolut ikke var den “gennemsnitlige” kunde, da jeg med mere end bare lidt skepsis tog op til dig. Jeg var direkte og meget stejlende og havde altid ment at hypnose var fup og svindel, på det punkt var jeg enormt snævert synet. Min præsentation til dig sagde nok alt. Jeg kom til dig nogenlunde på denne måde. “Goddag, Jeg er kommet for at bevise at du er en svindler og dit erhverv er et fupnummer.” Dit svar prellede mere eller mindre af på mig, da du svarede venligt at det var ok og at jeg var velkommen. Kære Rebekka, meget vand er løbet under broen siden og jeg kunne skrive sider og atter sider om hvor meget jeg har flyttet mig og hvor meget mit synspunkt har ændret sig siden. Jeg undskylder for min frembrusende og intolerante snævert synede frembrusen. TAK Rebekka, Tak for din venlige stille og rolige modtagelse og din væremåde. TAK for at være en stor del af grunden til at jeg i dag har kunnet gå fra at være en storpulsende kæderyger der nemt kunne inhalere alt mellem 20-100 stk smøger dagligt, til i dag som 42 årig at kunne sige at jeg ikke har rørt en smøg i 6 år.

Bo, 42 år

en tidl klient
Jeg skal også til vægttabshypnose

Jeg har nu været røgfri i 11 uger, og det var ikke lykkedes uden Rebekkas hypnose, jeg har prøvet alle mulige former for andre hjælpe midler, men intet har virket før jeg mødte Rebekka.
Det er en super sikker måde at blive røgfri på 🙂 jeg skal også til vægttabshypnose hos Rebekka, og det glæder jeg mig til.

Christina 32år

en tidl klient
Tusinde tak for en super time hos dig

Jeg var nede hos dig, fordi at jeg synes det er lidt svært at køre ned af bakker og rundt i svingene. Jeg vil blot give en lille tilbage melding til dig og fortælle at det støt og rolig går fremad.
Her i lørdags kørte jeg tøserunden og der var en del sving og dem kom jeg igennem næsten uden at tænke på dem, og når det gik lidt ned af havde jeg også mere fart på uden at skulle på bremsen hele tiden.
Det er bare en fed fornemmelse at man nu kan sætte sig på cykle og komme der ud af uden at skal have ondt i mave.
Jeg har også haft glæde af hypnosen på andre ting jeg har foretaget mig.
Jeg har blandt andet været oppe og klatre i træ i 20 meters højde det ville jeg heller aldrig have haft gjort hvis jeg ikke havde været nede hos dig.
Jeg vil lige sige tak for hjælpen og er bare så glad for at jeg har fundet nogle redskaber jeg kan bruge i min hverdag.
Tusind tak for en super time nede hos dig.

Heidi

en tidl klient
Hurtig og nemt rygestop

Marianne på 49 år, havde røget i 33 år og forsøgt at holde op flere gange; Det er den nemmeste og hurtigste form for rygestop jeg har været igennem, siden jeg gik ud af døren hos Rebekka har jeg ikke røget og ikke haft lyst til det og det er 5 måneder siden.

Marianne 49 år